Over vzw Lokaaltert

vzw Lokaaltert werd opgericht door twee lokale ondernemers. 
Met als doel om meerdere kleine, lokale ondernemers te verenigen en deze samen met hun producten in de kijker te zetten.

In de media

2023

vzw Lokaaltert - HLN

‘Lokaaltert’ houdt opnieuw kerstmarkt met lokale ondernemers

15/11/2023 - Vzw Lokaaltert organiseert op zaterdag 2 december en zondag 3 december opnieuw een kerstmarkt in Haaltert met lokale ondernemers.

Op de kerstmarkt staan kleine, lokale ondernemers en hun producten dus centraal. Het evenement is overdekt en de toegang is gratis. Er is een divers aanbod aan unieke en lokale producten en de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. “We geven hiermee ook vzw De Jeugd van Lut en Jan een duwtje in de rug zodat ze het nieuwe lokaal voor onze Haaltertse KSA’s verder kunnen afwerken. Daarnaast helpen we dit jaar ook een lokale inwoner met een actie voor de Diabetes Liga...

Lees het volledige artikel

2022

vzw Lokaaltert - HLN

Vzw Lokaaltert houdt geslaagde eerste indoor kerstmarkt

05/12/2022 - Karlien Van Impe en Hilde Meganck van vzw Lokaaltert hebben het voorbije weekend een geslaagde eerste indoor kerstmarkt in De Kouter georganiseerd.

Op de kerstmarkt, die over het hele weekend liep, waren tal van lokale ondernemers aanwezig met een stand. Karlien, zelf opstartster van het grafisch ontwerp en webdesignbedrijfje Illumade, en Hilde hadden de vzw Lokaaltert opgericht om de lokale ondernemers van Haaltert te verenigen en hen een duwtje in de rug te geven door henzelf en hun producten in de kijker te zetten. “Alles perfect verlopen. We hadden een opkomst waar we alleen maar durfden van te dromen en standhouders die meer dan tevreden waren”, aldus Hilde. “Het maakte het allemaal samen meer dan de moeite waard. We danken dan graag ook alle bezoekers en onze standhouders uit de grond van ons hart voor deze eerste zeer geslaagde editie van onze kerstmarkt.”

Lees het volledige artikel

vzw Lokaaltert - HLN

Karlien en Hilde van Lokaaltert vzw organiseren komend weekend indoor kerstmarkt in De Kouter

01/12/2022 - Karlien Van Impe en Hilde Meganck organiseren komend weekend met vzw Lokaaltert een indoor kerstmarkt in De Kouter.

Karlien, zelf opstartster van het grafisch ontwerp en webdesignbedrijfje Illumade, en Hilde hadden de vzw opgericht om de lokale ondernemers van Haaltert te verenigen en hen een duwtje in de rug te geven door de ondernemers en hun producten in de kijker te zetten. “Er is duidelijk veel vraag naar, zowel van lokale ondernemers als van consumenten”, klinkt het. “Iedereen is welkom om een kijkje te nemen, een praatje te maken en natuurlijk ook om een hoop unieke, creatieve, lekkere en lokale kerstkadootjes aan te schaffen.”

De kerstmarkt vindt op zaterdag 3 december van 14 uur tot 20 uur en op zondag 4 december van 10 uur tot 16 uur plaats in De Kouter, Middelkouter 10 in Haaltert. De toegang is gratis. Betalen kan via Payconiq en cash. Er is ook de mogelijkheid om iets te drinken en/of te eten.

Lees het volledige artikel

2021

vzw Lokaaltert - HLN

Nieuwe vereniging Lokaaltert houdt eerste kerstmarkt online

30/11/2021 - Normaal zou de eerste indoor kerstmarkt van de nieuwe vereniging Lokaaltert op zaterdag 4 en zondag 5 december 2021 plaatsvinden, maar door corona laat de vzw die nu online doorgaan.

Karlien Van Impe en Hilde Meganck hebben de vzw Lokaaltert in het leven geroepen om de lokale ondernemers van Haaltert te verenigen. “Er is duidelijk veel vraag naar, zowel van lokale ondernemers als van consumenten”, aldus Hilde en Karlien. 

Normaal zouden ze binnenkort ook een kerstmarkt organiseren, maar door de verstrengde maatregelen gaat dat niet door. Daarom hebben ze een lokale webshop opgericht. Via die webshop, waar iedere ondernemer die normaal op de kerstmarkt zou staan een aantal producten in de kijker kan zetten, willen ze de verkoop toch een boost geven. “Naast de eyecatchers in de webshop zal je ook de mogelijkheid hebben om gewoon door te klikken naar de webshops van de lokale ondernemers. Hou de ondernemers zeker in de gaten want er zijn heel wat leuke initiatieven om de verkoop te stimuleren, van open-huisdag tot bijkomende kortingen.”

De webshop zal vanaf vrijdag 3 december beschikbaar zijn via www.lokaaltert.be en blijft zeker gedurende de hele maand december actief staan.

Lees het volledige artikel